Ieder evenement inspireert. Ieder uitje roept nieuwe ideeën op. Ieder buitenlands gezelschap stelt zijn eigen vragen.

Dat levert telkens leuk en spannend nieuws op:

Prominente Proevers aan de haring

De Leidse haringsmaaktest komt er weer aan. Met een gevarieerd deelnemersveld met oud gedienden en verrassend, de Spar uit Oegstgeest. Volgens directeur Peter de Jong bieden zij kwaliteit op alle producten en durft hij de uitdaging aan in de Leidse regio.

Winnaars en prominenten van een vorige editie

De prijs van de haringsmaaktest 2017 zal onder toeziend oog van de notaris, dit jaar worden uitgereikt door Emile Jaensch

Zonder commentaar

“Beste Marcus,

Via deze mail wil ik je nog even bedanken voor de leuke steptocht in Leiden.

Voordat we begonnen waren er best wat reisagenten die er na een dag zitten niet zoveel zin in hadden maar het weer, de lengte van de tour en jouw enthousiasme heeft eraan bijgedragen dat iedereen het heel erg leuk vond.

We hebben vervolgens een goede presentatie gehad en heerlijk gegeten… een geslaagde avond dus!

Het was dus een groot succes,

Bedankt en wellicht tot een volgende keer partij

Met vriendelijke groet,

Marja Bouwmeester”

Inrichting Beelden in Leiden

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de opening van de jaarlijkse beeldententoonstelling van Beelden in Leiden 2017. De opening vindt plaats op donderdag 18 mei a.s.

Sculptuur van Suzie van Staaveren in opbouw

De samenstelling en de uitwerkingen van het thema de Stijl door onze kunstenaars blijft ieder jaar een spannend moment. Gelijktijdig openen we onze satelliettentoonstellingen op het voorterrein van het LUMC, en de ‘internationale’ in het Achmea gebouw. Alles in het thema van de Stijl.

Wij zijn blij met deze kick-off van het stijl-seizoen en wensen iedereen in alle  steden van Nederland heel veel cultuurplezier.

Winnaars steptocht bekend

Vorige maand vroeg ik u op welke brug deze foto genomen is. Dat was natuurlijk de Nonnenbrug over het Rapenburg in Leiden.

Sylvia Kaper en Barbara Onderwater zagen dat ook. Zij winnen de steptocht voor 10 personen.

Wij hebben ze uitgenodigd om hun prijs in te plannen.

Nagasaki Dutch Friendship Association

In samenwerking met Leiden Marketing en Universiteit Leiden beleefden wij een succesvolle meeting met de Nagasaki Dutch Friendship Association. Speciaal voor deze gelegenheid was het taleninstituut van de Universiteit ingericht voor ontvangst, presentaties met afsluitende borrel. De prachtige overkapte binnenplaats van dit voormalige Arsenaalgebouw is de plaats van handeling waarbij de participanten zich aan de Japanse delegatie presenteerden.

Toespraken tijdens NDFA

Deze gezamenlijke inspanning van bedrijfsleven en overige instanties draagt bij aan een versteviging van de internationale contacten. Wij zien alvast uit naar de eerste ontvangsten die wij als Destination Management Company mogen verwelkomen. Goed initiatief waar haring en sake samen komen of nog anders; where East meets West. Proost, oftewel 喝采 (kanpai).